Santos Prescott and Associates

site by 67a2 media


Capetown, South Africa




Hugo Naudé


Adele Naude Santos, Hugo Naude

The site, a panhandle shaped lot, is located on a quiet suburban street. The family, comprised of adults, required maximum individual privacy. The client had previously lived on a large property so that a feeling of spaciousness was desired in the dwelling and especially in the internal/external sequence of spaces. To this end, the garage was semi-depressed, planted with lawn and designed to conceal the street. Views from the livingrooms extend beyond the planted roof to the treetops of properties beyond. The bedrooms are conceived of as houses within the house, each on a separate level with private terraces, long garden vistas and concealed entries. The ramped corridor linking these suites is roof lit and doubles as an art gallery. The house received the Bronze Medal of the South African Institute of Architects.

House Naudé